KUL

Namnet KUL har jag valt därför att det kan betyda flera saker. Den viktigaste betydelsen är just att ha kul. Både du och din hund har kul när ni tränar, gör saker tillsammans eller bara busar.

KKontakt. Du som hundägare tar kontakt med mig för att du t ex vill gå en kurs. Jag ger dig verktyg som gör att du kan arbeta upp en bra kontakt med din hund. Hunden väljer att hålla kontakt med dig då den förstår att det är det mest lönsamma.

UUtredning. För dig som behöver fördjupad hjälp för att hitta den "goda relationen". Hur en utredning går till finns beskrivet på annan plats.

LLärande. Du får lära dig grunderna i hundkunskap när det gäller inlärning, utveckling, hantering,
träning m m.

Den goda relationen

Den goda relationen  bygger på trygghet, glädje, samarbete, kontakt och tillit.

TRYGGHET ; din hund känner att tillsammans med dig är den skyddad och det känns lugnt i din närhet.

GLÄDJE ; både du och din hund ska känna glädjen av att vara tillsammans och göra saker som ni båda tycker är kul. Ett riktigt "garv" ibland fördjupar relationen och allt blir inte så gravallvarligt:

SAMARBETE ; du och din hund känner gemenskap och samhörighet.

KONTAKT ; detta är en av de absolut viktigaste länkarna i den "goda relationen" och det är här allt börjar

TILLIT ; att hunden har förtroende för dig är oerhört viktigt i hundens förhållande till dig. Att vara tydlig och att se det som fungerar hos hunden och belöna det är två sätt att bygga upp tillit.
Hunden ska kunna lita på att i närheten av dig är det gott att vara.
Skulle det hända något runt hunden som den har svårt att hantera eller som skrämmer den så kan du ta hand om det på ett lugnt och bra sätt.