Om Anja


Mitt namn är Anja Wernersson, jag är gift, har två barn och bor i Torvalla. Är ursprungligen från Stockholm. Har jobbat inom vården under hela mitt yrkesverksamma liv och det inom alla möjliga områden. Är sedan många år utbildad mentalskötare och har även gått undersköterskeutbildningen. Inom äldrevården har jag alltid dragits till de lite besvärliga och jobbiga patienterna och ofta kommit bra överens med dem. Har under många år jobbat natt.

Inom ”hundjobbet” har jag också en stark dragning till de ”besvärliga” hundarna som ofta är missförstådda och ofta hanterade på ett sätt som inte riktigt fungerar.
Har sedan 2004 företaget AWHundKUL. Huvuddelen av verksamheten där har varit kursverksamhet men även problemhundsarbete och det senaste året också promenadverksamhet och utbildning av Terapihundar. Har utbildat mina egna hundar till Terapihundar, så vi arbetar tillsammans inom vård och omsorg flera gånger i veckan. Att kunna få jobba med hundar inom så många olika områden är oerhört spännande och stimulerande.

Jag är nu utbildad coach.

I min hundutbildning ingår bl a:

SBK-instruktör 1995 

Tävlingsledare och tävlingssekreterare i SBK

Problemhundkonsult på Hundens Hus i Stockholm

Föreläsningar och kurser med Lars Fält, Barbro Börjesson, Memea Molin, Eva Bodfält, Kerstin Malm och Kent Svartberg.

Är utbildad Specialiserad hundpsykolog på Hundens Hus i Stockholm. I utbildningen ingår bla friskvårdsinstruktör, rallylydnadsinstruktör, spel & lekar, Chicken camp (man tränar hönor med klicker), klickerinstruktör, genetik, några intron - bl a till freestyle.
I psykolog-utbildningen ingår också Terapihundsinstruktör.

Jag försöker att hålla mig uppdaterad på hund- och instruktörsfronten genom att regelbundet gå på föreläsningar, kurser och föra diskussioner med andra inom branschen.